Maldos kortelės - dovana krikštynų dalyviams

Nuo: Elmyra Tamkevičienė Data: Komentarų: 0 Peržiūrų: 10349

Maldos kortelė yra simbolinė dovana ypatingų progų, tokių kaip krikštynos, Pirmoji Komunija, Sutvirtinimo Sakramentas ar tiesiog šeimos susitikimų proga.

Dažnai per krikštynas tokias korteles tėvai pašventina bažnyčioje ir dovanoja svečiams kaip padėką už apsilankymą jų vaiko šventėje, nes tai nebrangi, bet prasminga dovana. Juk ne visada, norint parodyti dėmesį artimajam, būtina pirkti ką nors brangaus. Dovana gali būti ir nedidelė, tačiau dovanojama iš širdies, su nuoširdžiu palinkėjimu, kad jis, jo vaikai ir namai būtų Dievo palaiminti ir apsaugoti nuo bėdų ir nelaimių.

Katalikiškų maldų kortelių, arba šventųjų atvirukų platinimas, – tai amžių senumo katalikų bažnyčios tradicija. Seniausiame (1423 m.) išlikusiame katalikų maldų atviruke pavaizduotas šv. Kristoforas.

Dažniausiai tokios kortelės būna popierinės, jose vaizduojami šventieji arba religiniai siužetai, užrašomos mėgstamos eilės, malda ar linkėjimas, susijęs su dvasiniu tobulėjimu.

UAB „IT trade“ patobulino šių atvirukų gamybą ir išleido plastikines maldos korteles. Pagamintos iš aukso ar sidabro spalvos plastiko, šios kortelės yra ne tik puošnios, bet ir ilgaamžės, vaizdas nenusitrina ir neišblunka. Patogus kortelės dydis parinktas žinant, kad dažniausiai žmonės šias korteles mėgsta nešiotis piniginėje kaip talismaną, saugantį nuo negandų.

Šiuo metu yra išleistos 5 rūšių kortelės:

Kortelės su Dievo atvaizdu, kitoje pusėje atspausta Dieviškosios ramybės malda ir palinkėjimas: „Kiekvieną gyvenimo akimirką žinok – Dievas su Tavimi!“

Kortelėje su Švč. Mergelės Marijos atvaizdu atspausdinta Malda Motinai Marijai ir palinkėjimas: „Kiekvieną gyvenimo akimirką žinok – šv.Mergelė Marija Tave globoja!“.

Vaikiškoje maldos kortelėje pavaizduotas Angelas, saugantis vaikus, užrašyta Malda Angelui Sargui ir palinkėjimas: „Kiekvieną gyvenimo akimirką žinok – Angelas Tave saugo!“

Sidabro spalvos kortelėje pavaizduoti Viešpatį laikantys angelai ir atspausta Palaimos namams malda ir palinkėjimas „Kiekvieną gyvenimo akimirką žinok – Dievas su Tavimi!“

Kortelėje, skirtoje Dievui Tėvui, Dievui Sūnui ir Šventajai Dvasiai, užrašyta Malda Švč. Trejybei ir palinkėjimas: „Kiekvieną gyvenimo akimirką žinok – Dievas su Tavimi!“

Korteles galite įsigyti sekdami šią nuorodą: https://www.viskaskrikstui.lt/31-zaidimai-korteles

Komentarai

Palikite komentarą