Krikštynų atributika vaišių stalui

Nuo: Elmyra Tamkevičienė Data: Komentarų: 0 Peržiūrų: 15911

Ruošiantis krikštynoms svarbu ne tik suderinti meniu ir išsirinkti gėrimus. Planuojant įspūdingą ir įsimintiną šventę vertėtų nepamiršti ir papuošti vaišių stalo. Žinoma, tam puikiausiai tinka gėlių puokštės, rožių žiedlapiai ir žvakės, tačiau galima ir paįvairinti dekoracijas specialia krikštynoms skirta atributika.

Pirmiausia originaliai apipavidalinami prašosi taurieji gėrimai ir saldumynai. Tortas, kaip šventinio stalo akcentas, paprastai jau būna išgražintas mielais krikštynų simboliais, bet tai kepėjos nuopelnas. O tėveliai ar krikštatėviai, siekdami vaišėms suteikti ypatingo šventiškumo, gali įsigyti nuostabiais angeliukais dekoruotų saldainių popierėlių ir pamiklinti pirštus „perrenginėdami“ šokoladinius saldainius. Jei tam trūksta laiko ir kantrybės, ne bėda. Paprastesnis variantas – pakeisti šokolado drabužėlį į puošnesnį su užrašu „Krikštynų šokoladas“. Tokie krikštukiški saldumynai atrodo tikrai įspūdingai.

Kai saldumynai jau padabinti, gal verta pamąstyti apie tauriųjų gėrimų „aprangą“? Gracingiesiems buteliams tikrai patiktų pasipuošti varlytėmis – proginiais medžiaginiais kaspinėliais. Ne pro šalį, žinoma, būtų pasikeisti ir masinės gamybos kostiumus į vienetinius vardinius smokingus, atskleidžiančius ypatingą jų statusą: „Krikštynų burbuliukai“, „Krikštynų trauktinė“ ir pan. Beje, toks „perrengimas“ labai paprastas, nes kokybiškos, ant lipnaus popieriaus atspausdintos etiketės jau supjaustytos įvairiomis formomis, tad telieka jas priklijuoti prie butelių. Ir į sveikatą!

O jei planuojate vaišes pagardinti savos gamybos širšių medumi, nepagailėkite ir jam specialaus drabužėlio – gardėsis bus atgaiva ne tik skrandžiui, bet ir akims.

Ne paslaptis, kad tokius popierėlius galima ir patiems pasidaryti, juk labai malonu sukurti savitą šedevrą. Tik nevertėtų persistengti ir visur prikaišioti krikštuko nuotraukų. Ar nebūtų gaila suglamžyti ir išmesti popierėlių ar tuščių butelių su mylimo vaikelio atvaizdu? O visų juk nepasiliksite ateičiai. Tad mažylio nuotraukas geriau įamžinti tokioje krikštynų atributikoje, kuria žadate išsaugoti. Vaišių stalui pakaks tik krikštynų simboliais puoštų saldumynų ar gėrimų.

Jeigu Jūsų vaišių stalo vizija neapsiriboja tik išvardyta krikštynų atributika, galite jį papuošti mūsų siūloma naujove ‑ originaliais servetėlių laikikliais. Nors jie pagaminti iš popieriaus, bet yra labai tvirti ir gerokai pigesni nei mediniai, geležiniai ar moliniai. Nuotaikingais piešinėliais pasidabinę ir „Linksmų krikštynų“ linkintys laikikliai yra įvairių spalvų, tad juos nesunkiai priderinsite prie servetėlių ar bendro stalo dekoro.

Krikštynoms taip pat labai tinka viskas, kas susiję su angeliukais, tad jeigu jie nutūptų ant vaišių stalo – taptų nepakartojama dekoracija. Galima juos iškirpti ir pasidaryti iš popieriaus. O gal planuojate angeliukus įteikti svečiams kaip atminimo dovanėles? Tuomet sudėliokite juos tarp vaišių ir atiduokite tik prieš išvykstant. Iš popieriaus taip pat galima išlankstyti gėlytes, batukus ar lėktuvėlius. Tereikia trupučio fantazijos, kelių papildomų valandėlių ir Jūsų krikštynų stalas pranoks visus lūkesčius bei sulauks gausybės susižavėjimo šūksnių!

 

Komentarai

Palikite komentarą