Medinis kryželis – viltis, kurią galite padovanoti krikštavaikiui

Nuo: Elmyra Tamkevičienė Data: Komentarų: 0 Peržiūrų: 3117

Ieškote krikštynų dovanos? Ne paslaptis, kad krikšto tėveliai linki savo krikštavaikiams viso ko geriausio, o svarbiausia – sveikatos ir apsaugos nuo nelaimių, kad jie nugyventų ilgą ir laimingą gyvenimą. Šito negalime nei už jokius pinigus nupirkti, nei pasinaudodami pažintimis užsakyti. Telieka viltis, kad Dievo siųstas angelas sargas perduos jam Jūsų maldas ir atsakingai rūpinsis krikštuku.

O kur geriausiai girdisi tikinčiųjų prašymai, jei ne šventovėje – Kryžių kalne, kuriame kiekvienas kryžius šnabžda amžiną maldelę už savo šeimininką. Juk ne veltui tūkstančiai vargų ir ligų prispaustų žmonių jau beveik du šimtmečius traukia į šią šventą vietą, tikėdamiesi kartu su pastatytu ar pakabintu kryžiumi palikti ir savo bėdas. Ir dalis vilčių išsipildo!

Gal ir Jūs norėtumėt padovanoti krikštavaikiui viltį – bilietą į ilgą ir laimingą gyvenimą? Jei taip, siūlome įsigyti UAB „IT Trade“ užsakymu pagal įmonės sukurtą dizainą Lietuvoje pagamintus dviejų rūšių medinius kryželius. Mergaitėms labiau tiktų kryželis su išgraviruotu angelu ir užrašu „Telaimina Tave Dievas“, o berniukui geriau rinktis variantą su klūpančiu angeliuku ir tokiu pačiu užrašu: „Telaimina Tave Dievas“. Išsirinktą kryželį per krikšto ceremoniją reikėtų pašventinti ir vėliau nuvežti į Kryžių kalną. Labai simboliška būtų krikšto tėveliams kartu su krikštavaikiu aplankyti šią šventą vietą ir palikti kryželį – prikalti ar išgręžus skylutę pakabinti, kad jis nuolat primintų Dievui, jog yra žemėje žmogutis, kuriam reikia jo palaimos ir apsaugos.

O jei nuspręstumėte, kad tokia simbolinė dovana pernelyg miela ir nesinorėtų su ja skirtis arba nebūtų galimybių nuvykti iki Kryžių kalno, galima ją pasilikti ir laikyti vaiko kambaryje ar kur nors kitur saugoti. Netgi galima atgaivinti senąją tradiciją ir kryželį pritvirtinti virš mažylio lovos. Beje, nors tokia dovana labai praturtina krikšto tėvelių krikštukui suruoštą kraitelį, gimdytojai ar seneliai, linkėdami vaikui Dievo palaimos, taip pat gali įteikti tokį kryželį.

 

Komentarai

Palikite komentarą