„Mano krikštynos“ – knyga, kurią verta dovanoti

Nuo: Elmyra Tamkevičienė Data: Komentarų: 0 Peržiūrų: 885

Ačiū Gutenbergui už išradimą, suteikusį galimybę paprastiems žmonėms skaityti, ir už visas išspausdintas knygas. Už gausybę knygų, padovanotų, paliktų testamentu ir virtusių šeimos relikvijomis – ne vieną tokią rastume ir savo lentynose. O kokį atminimą ateinančioms kartoms palikti šiais laikais, kai nuo knygų įvairovės net raibsta akys? Į relikvijų sąrašą drąsiai pretenduotų knyga-albumas „Mano krikštynos“. Tai labai asmeniškas, ne tik krikštukui, bet ir visai jo šeimai skirtas šventinis leidinys.

Knygos pradžioje trumpai ir informatyviai aprašoma krikšto reikšmė žmogaus gyvenime ir paaiškinami šio sakramento simboliai. Toliau – puslapis šventės „kaltininkui“ ir pagrindiniam personažui, kurį reikia užpildyti ir įklijuoti fotografiją. Kitas žingsnis perkelia į krikštynų dieną ir čia jau prasideda tikroji knygelės istorija – pateikiama informacija apie šventę ir jos dalyvius, aprašymai iliustruojami nuotraukomis. Atskiro dėmesio susilaukia krikšto mama ir tėtis, kiekvienas iš tėvelių, močiutės ir seneliai – visi svarbiausi istorijos dalyviai. Neužmiršti ir kiti svečiai. Jų saviraiškai skirti net 4 palinkėjimų puslapiai. O kur dar gausybė vietos fotografijoms!

Ir čia dar ne pabaiga! Pildant knygą reikės paplušėti ieškant iškarpų iš krikštynų dienos leidinių – juk smagu bus po daugelio metų prisiminti tos dienos įvykius ar perskaityti gerokai pavėluotas orų prognozes. Daug dėmesio, kaip ir pridera, skirta pačiam krikštui: bažnyčiai ir kunigui, krikšto žvakei ir drabužėliams. Nepamirštos ir dovanos.

O kokia gi šventė be puotos?! Juk dažniausiai visos pasakos ir baigiasi: „Ir aš ten buvau, alų midų gėriau...“ Todėl nemažai vietos palikta nuotraukoms ir įspūdžiams apie šventės vietą, krikštynų tortą, vaišes ir dekoracijas. Net ir medelis, jei tokį sodinsite krikštuko garbei, galės didžiuotis atskiru jam skirtu lapu.

Knygos „Mano krikštynos“, kaip atminimų saugotojos, paskirtis skatina daugelį pirkėjų ją įsigyti (šį rudenį pasirodė jau trečias tiražas). Ji ypač vertinama dėl galimybės suklijuoti nuotraukas. Juk ne paslaptis, kad įamžintas šventės akimirkas dažniausiai perkeliame į kompiuterį kartu su kitomis fotografijomis ir... pamirštame. O turėdami tokią knygą būtume įpareigoti pasirūpinti tinkamu krikštynų atminimu. Be to, šimtmečių patikrintas informacijos saugojimo popieriuje būdas yra kur kas patikimesnis už greitai besikeičiančių naujųjų technologijų suteikiamas galimybes, tad užpildę šią knygą būsite tikri, kad net po 20 ar 30 metų nuotraukos iš knygų niekur nedings (nebent maži pirščiukai mikliai pasidarbuotų).

Spalvinga, krikštynų simboliais puošta knygelė išleista skirtingų spalvų viršeliais, tad galima rinktis baltą, rožinę ar žydrą. Ir visai nesvarbu, ar ruošiatės krikštyti savo vaikelį, ar teko garbė būti krikštatėviais, o gal ji skirta anūkui ar šiaip svečiu esate pakviestas   šią knygą gali dovanoti bet kas, ir ji iš tiesų verta dovanoti. Svarbu susitarti, kad vėliau tėvams ar krikštatėviams netektų pildyti penkių vienodų egzempliorių.

Knygą-albumą "Mano krikštynos" galima įsigyti čia: https://www.viskaskrikstui.lt/knygos-albumai/165-knyga-albumas-mano-krikstynos-balta.html

Komentarai

Palikite komentarą