Angeliukai – populiari krikštynų dovana

Nuo: Elmyra Tamkevičienė Data: Komentarų: 0 Peržiūrų: 2850

Sunku įsivaizduoti krikštynas, per kurias netektų pamatyti bent vieno angelo ‑ juk būtent šios sparnuotosios būtybės simbolizuoja gėrį, tyrumą ir šventumą. 

Priimdamas krikšto sakramentą vaikelis tampa krikščionimi ir įgyja savo angelą sargą, lydėsiantį ir saugosiantį jį visą gyvenimą. Todėl per krikštynas angeliukai ne tik dažnai nutupia ant šventinės atributikos ar vaišių stalo, bet ir tampa puikia dovana, skleidžiančia meilę ir šilumą.

Angeliukus dažniausiai perka krikštatėviai ir dovanoja juos krikštijamiems vaikams, taip simboliškai įprasmindami krikšto, kaip angelo sargo įgijimo, svarbą. Jų gausa ir įvairovė šiais laikais patenkintų net ir išrankiausio pirkėjo poreikius – pradedant vaškiniais ar moliniais ir baigiant krištoliniais ar net sidabriniais. Kainos taip pat labai skirtingos, tad renkantis tenka pasikliauti savo skoniu ir piniginės storiu.

Paprastai visus labiausiai žavi natūralumu ir rankų darbo šiluma dvelkiančios angeliukų figūrėlės: išdrožtos iš medžio, nulipdytos iš molio ar išlietos iš vaško. Yra ir specialiai krikštynoms skirtų gaminių, pavyzdžiui, suvenyras „Ovalus angeliukas“, su palinkėjimų kortele ir stikliniu indeliu švęstam vandeniui laikyti. Taip pat krikštynų progai labai tinkami be galo simpatiški stovintys ar sėdintys moliniai angeliukai, apsigyvenę specialiuose rėmeliuose ir prikabintose kortelėse žadantys tapti Jūsų angelais sargais. Jei simbolinę prasmę norisi suderinti su praktine nauda, galima įsigyti originalią angelo formos dėžutę ir į ją įdėti krikštukui skirtą dovaną, žinoma, ji turėtų būti pakankamai mažytė, kad tilptų.

Angeliukų figūrėles taip pat mielai renkasi krikštijamo vaikelio gimdytojai ir įteikia jas kaip padėką krikšto tėveliams ar seneliams. O vis labiau įsigalint tradicijai simbolinėmis dovanėlėmis atsidėkoti šventės dalyviams, jas ruošdami tėveliai irgi dažniausiai neapsieina be mažųjų sparnuotukų. Svečiams įteikti itin tinkami suvenyrai „Mažasis angeliukas“ ir „Klūpantis angeliukas“, o ieškantys pigesnės alternatyvos gali rinktis pakabinamas medines figūrėles ar mielas vaškines žvakeles.

Pripažinkime, įsigijus rankų darbo šiluma dvelkiančių suvenyrų, nekiltų ranka juos pakuoti į primityvius popierinius maišelius ar vynioti į ryškiaspalvį popierių ‑ juk nesinori užgožti tos sklindančios šilumos. Tad puiki išeitis būtų puošnūs balti ar itin mieli nėriniais papuošti pilki lininiai maišeliai, suteikiantys dovanai ypatingos emocinės vertės.

 

Komentarai

Palikite komentarą